Kayıtlar

Ekim 29, 2017 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Kuş Sesleri ve Kebap

Gaziantep’in nesi meşhur derseniz, söylenecek birçok şeyin arasından akla ilk gelen Mutfağı olur. Alaca çorba, altı ezmeli kebap, arap köftesi, baklava, beyti, börk aşı, çağla aşı, cağırtlak kebap, doğrama, ekşili taraklı kebap, erik tavası, firik pilavı, kavurma, kuşbaşı kebap, küşneme, lahmacun, patlıcan kebabı, sarımsak kebabı, simit kebabı, soğan kebabı, şiveydiz, yuvarlama, nohut dürümü ve yeni dünya kebabı bu mutfağın özgün yemek ve tatlıları. İlk kez iş için 2008’in Ekim ayında Gaziantep’e gittim. Gidiş o gidiş, yıl 2017 çok sık olmasa da iş ziyaretlerim devam ediyor. 2008 yılında ilk işgünümün akşamında kendimi şehrin ünlü lokantalarından birinde buluverdim. Patlıcan kebabı siparişini merakla beklerken etrafı da incelemeyi unutmadım. Masalar kalabalık ve sürekli yeni gelenlerle dolup taşıyordu. Garsonlar da ustaca bu müşteri akınını yönetiyorlardı. Birden bulunduğum yerden giriş kapısının hemen üst kısmındaki büyük pencerenin iç pervazında içi kanarya dolu yedi kafes dikk